بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
هم‌اکنون 813 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

برگزاری اولین اردوی یاران موعود، ویژه خواهران فارغ‌التحصیل دوره‌های تربیت‌ مربی مهدویت، در مشهد مقدس

به گزارش روابط عمومی بنیاد، اولین دوره‌ی آموزشی مربیان مهدویت، باحضور 600 نفر از مربیان خواهر برگزیده سراسر کشور از تاریخ 4 لغایت 7 مردادماه 1396 در محل اردوگاه ثامن الائمه(ع) مشهد مقدس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد، اولین دوره‌ی آموزشی مربیان مهدویت، باحضور 600 نفر از مربیان خواهر برگزیده سراسر کشور از تاریخ 4 لغایت 7 مردادماه 1396 در محل اردوگاه ثامن الائمه(ع) مشهد مقدس برگزار شد.


در این دوره‌ی آموزشی، استاد امامی با موضوع سواد رسانه‌ای، استادکلباسی با موضوع روش تدریس و شیوه‌های پاسخگویی، استاد کفیل با موضوع تبیین برنامه‌های آموزشی و ضرورت طرح مباحث مهدویت، استاد اسماعیلی با موضوع روش‌های انتقال مفاهیم مهدوی به کودکان و نوجوانان و استاد نصوری با موضوع دشمن شناسی، مطالب مورد نظر خود را به مربیان حاضر در دوره ارائه کردند.
بنابراین گزارش، برگزاری 6 کارگروه تخصصی با عنوان‌های: کودک و نوجوان، فرهنگی، هنری، نویسندگان، فضای مجازی، یاران موعود و کار تشکیلاتی از دیگر بخش های این دوره ی آموزشی بوده است .



هرچه روی انسان کار شود ارزشش بیشتر خواهد شد.




حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی اولین سخنران افتتاحیه این همایش بود. وی در بخشی از سخنانش گفت : هرچه روی انسان کار شود ارزشش بیشتر خواهد شد. همه مردم روی جمادات کار می کنند، مهندس روی آجر کار می کند، برج می شود اما معلم روی آدم کار می کند. کار روی انسان با کار روی جمادات فرق می کند. این ارزش کار فرهنگی است.
قرائتی افزود: اشرف موجودات انسان است و در بین انسانها، اشرف انسانها، انبیاء هستند و کار انبیاء کار فرهنگی بوده است. روایاتی داریم که می گوید: علم این است و آن نیست: "لیس العلم... بل العلم..." یعنی ما در تشخیص موضوع و موضوع شناسی گرفتار می شویم. در حوزه و دانشگاه دروسی هست که ضرورت ندارد و طلبه‌ها می خوانند و بسیاری از مطالب هست که ضرورت دارد و طلبه‌ها نمی‌خوانند.
رئیس هیات امناء بنیاد اضافه کرد: در قرآن آیه‌ای داریم که اهل جهنم به خداوند می گویند: ما را به دنیا برگردان تا عمل صالحی انجام دهیم غیر از آنچه انجام می‌دادیم. یعنی کارهایی که در دنیا انجام داده بودیم، خیال می کردیم کار صالح است!
قرائتی خطاب به مربیان شرکت کننده در اردوی آموزشی گفت: کار شما کار انبیاء است اما به شدت نیاز دارید که در شناخت راه و شیوه ارائه دقت کنید. رنگ لباس شما در مخاطب تأثیر می گذارد، زمان سخنرانی تان را کوتاه کنید، روان حرف بزنید و حرفهایی بزنید که عرف مردم بفهمند، کتابهایی که مطالعه می کنید از نویسندگانی باشد که سابقه طولانی داشته باشند، بحث هایی که مورد نیاز جامعه نیست مطرح نکنید. باید مدیریت زمان داشته باشید، یعنی زمانی حرف بزنید که مخاطب خسته نباشد و کشش درک مطلب را داشته باشد.
قرائتی افزود: قرآن می فرماید: دعا کردن هم مدیریت زمان می خواهد: "هنالک دعا ذکریا" و "وبالاسحار هم یستغفرون" چه زمانی، چه بگوییم. ایشان توصیه کرد: دین را روان معرفی کنید. قرآن می فرماید: "و لقد یسرنا القرآن للذکر" یعنی دین را آسان بگویید.
وی از صرفه جویی در زمان و تشخیص موضوع به عنوان ارکان تبلیغ نام برد و گفت: از سؤالات لغو بپرهیزید، این که حدیث از امام حسن علیه‌السلام نقل شده یا امام حسین علیه‌السلام، از سؤالات لغو است. مثل اینکه در نماز جمعه از شما بپرسند: از کدام شیر وضو گرفته اید!
حجت الاسلام قرائتی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مربیان مهدویت شرکت کننده در دوره آموزشی گفت: ببینید امام زمان(عج) از شما چه می خواهد؟ روی نماز و حجاب تکیه کنید. من در مورد حجاب مثالی می زنم شما هم می توانید از آن استفاده کنید: آیا زنی اجازه می دهد که شوهرش 98% او را دوست داشته باشد و 2% هم خانم دیگری را دوست داشته باشد؟! همه به اتفاق آراء مخالفند. به خانم های بد حجاب بگویید، شما که خودت حاضر نیستی توجه شوهرت به دیگران باشد، خودت هم جلب توجه نکن. این استدلال حجاب است اگر چه کسی مسلمان هم نباشد. در مورد ولایت فقیه هم می گوییم: در هر کشوری یک نفر باید حرف آخر را بزند. زنده باد جمهوری اسلامی که آن فرد باید مجتهد عادل باشد. در خصوص لزوم تقلید از مجتهد جامع الشرایط هم می توان این گونه دلیل آورد: تقلید، یعنی رجوع به کارشناس. همه مردم ساخت خانه هایشان را به مهندس می سپارند. همه مراجع وقتی بیمار می شوند به پزشک مراجعه می کنند و تقلید در دین هم یعنی رجوع به کارشناسان دینی.
وی به حاضرین توصیه کرد: به آموزشهای مهدویت که دیده اید، قانع نباشید، باید دائماً اطلاعات خود را به روز کنید. مطالعه کتاب های مفید را در برنامه خود قرار دهید. قرآن به همه دانشمندان، بیسواد می گوید: "و ما اوتیتم من العلم الّا قلیلاً" و خداوند به پیامبرش می فرماید: "قل رب زدنی علماً" و به حضرت موسی علیه‌السلام می فرماید: به نزد خضر برو و شاگردی کن.
قرائتی افزود: از جلسات طولانی و استدلال‌های بی منطق بپرهیزید، خود را بازنگری کنید، به اندازه توان خود کار کنید و به کارهای معمول بسنده نکنید.






دومین سخنران بخش افتتاحیه مدیرعامل بنیاد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر متوسل بود. وی پس از خیرمقدم به مربیان حاضر گفت: امیرالمؤمنین علیه‌السلام خطاب به کمیل فرمود: هیچ کار و حرکتی نیست مگر آن که تو در انجامش نیاز به معرفت و شناخت داری. برخی از آنچه در میان شیعیان در خصوص مهدویت اتفاق می افتد، ناشی از عدم شناخت و معرفت کافی است. اگر کسانی مدعی ملاقات با حضرت می شوند و می‌توانند عده ای از مردم را دور خودشان جمع کنند و آسیب های اخلاقی و اجتماعی بوجود بیاورند، ناشی از عدم شناخت و آگاهی مردم است.
متوسل افزود: پایه اول هر توسعه و پیشرفت، آموزش، شناخت و معرفت است. دنیای مادی امروز هم به هر پیشرفتی رسیده است، در سایه آموزش بوده است. در دنیای معنویت و امور دینی هم ما باید سعی کنیم شناخت مردم را در زمینه مهدویت بالا ببریم، البته لازمه اش این است که خودمان ابتدا شناخت درستی داشته باشیم و گرنه ممکن است زمینه انحراف دیگران شویم.
ایشان اضافه کرد: یکی از معضلات و مشکلات در موضوع مهدویت این است که افراد با خواندن چند روایت در یک موضوع، بلافاصله آن را برای مردم مطرح می کنند! بدون آن که بدانند سند آن روایت چگونه است، دلالت آن چطور است، قابل قبول هست یا خیر! همان طور که در فقه بحث اجتهاد را داریم یعنی صرفاً با دیدن روایت حق نداریم به انجام فرائض دینی بپردازیم، بلکه باید به مجتهد مراجعه کنیم و از نظرات او تقلید کنیم، در باب مهدویت هم باید به مجتهدین و کسانی که مطالعات عمیق و مستمر در این زمینه دارند، مراجعه کنیم.
مدیرعامل بنیاد از مربیان خواست تا با مطالعات بیشتر و شرکت در جلسات متعدد به دانش خود بیافزایند تا بتوانند بیشتر مثمر ثمر باشند و افزود: به قول حاج آقا قرائتی ما در مقابل اهل بیت علیهم‌السلام سه وظیفه داریم: معرفت، مودّت و اطاعت که معرفت مقدمه دو وظیفه دیگر است. اگر معرفت نباشد مودت تبدیل به شور و احساس می شود و منجر به اطاعت نخواهد شد.
وی گفت: در زیارت حضرت معصومه(سلام‌الله‌عليها) هم داریم: هر کس که ایشان را زیارت کند در حالی که عارف به حق ایشان باشد، بهشت بر او واجب است.
متوسل در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مربیان مهدویت حاضر در جلسه گفت: انتظار داریم که مربیان محترم در بازگشت به شهرهای خود از آموخته های این دوره در انجام وظائفی که بر عهده دارند، استفاده کنند.

سخنران پایانی این دوره مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی بود . وی با تبیین روند کنونی حرکت جامعه بشری گفت: سوال اساسی برای بسیاری از اندیشمندان انسان دوست در مقیاس جهانی این است که مسیر و روند کنونی جامعه بشری و سیاست مداران و قدرتمندان حاکم بر ملت‌ها به چه سمت و سویی در حال حرکت است و آیا رهبران بیش از 7 میلیارد جمعیت جهان به سمت جهل و تاریکی و ظلم حرکت می‌کنند و یا به سمت دانایی، روشنایی و عدالت اجتماعی و سرانجام درگیری قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای و سرانجام حاکمان مستبد و ظالم کشورها به کجا خواهد رسید.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا ادامه داد: به اعتقاد ما تنها راه نجات بشریت مکتب اسلام ناب محمدی و اعتقاد به مهدویت و تلاش و مجاهدت برای زمینه سازی ظهور حضرت بقیه الله العظم(عج) می‌باشد.

سرلشکر صفوی با اشاره به گسترش جریان نفاق در برخی از دولت‌های کشورهای اسلامی افزود: متاسفانه هم اکنون و در مقیاس جهان اسلام و در مقیاس داخلی دچار نوعی نفاق هستیم و در مقابل اسلام ناب محمدی، در مقیاس جهانی سعودی‌ها خود را خادم الحرمین و رهبر جهان عرب و جهان اسلامی می دانند و نه تنها با انقلاب اسلامی، بلکه با تفکر شیعی و اندیشه مهدویت دشمنی می‌ورزند.
وی اضافه کرد: در بعد داخلی نیز متاسفانه برخی بر خلاف نظر مقام معظم رهبری جامعه را به سمت دو قطبی شدن و به سمت اختلاف پیش می‌برند، لیکن تجربه حدود 39 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران و مدیریت‌های کلان آن نشان می‌دهد کسانیکه در مقابل تدابیر رهبری و ولایت فقیه می‌ایستند و یا زاویه می‌گیرند، سرانجام رسوا و ناکام می‌شوند.


مسیر سربازی امام زمان علیه‌السلام از مسیر سربازی ولی فقیه می‌گذرد


سرلشکر صفوی توضیح داد: به اعتقاد ما فلسفه حکومت ولایت فقیه و نیابت عام امام زمان علیه‌السلام از یک پشتوانه اعتقادی و مردمی برخوردار است و مسیر سربازی امام زمان(عج) از مسیر سربازی ولی فقیه می‌گذرد و هر کس از این مسیر جدا شود عاقبت بخیر نخواهد شد و وظیفه همه ولایتمداران در حال حاضر بسیار حساس می‌باشد و بایستی ولی فقیه زمان را خوب شناخته و تدابیر ایشان را بتوانیم به درستی و بخوبی بفهمیم و عمل کنیم و پیشرفت، عزت و امنیت ملی ایران در گرو حفظ وحدت و انسجام ملی است.
رئیس هیأت مدیره و عضو هیأت امنای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به زمینه سازی انقلاب اسلامی ایران برای ظهور گفت: انقلاب اسلامی ما بروز و ظهور تفکر مهدویت است و بالاترین نماد اصلاح و جنبه تغییر فرهنگی نسبت به سایر جنبه‌ها، انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی نشان داد که این تفکر مهدویت و اسلام ناب می‌تواند تبدیل به یک حکومت و نظام سیاسی شود و آسیب پذیری انقلاب اسلامی هم از همین دریچه است و دشمنان می‌خواهند با از بین بردن باورهای فرهنگی و مذهبی ما انقلاب را دچار انحراف کنند.
ایشان با تبیین مولفه‌های جامعه مهدوی افزود: جامعه مهدوی ما باید بانشاط، چالاک و با روحیه جهادی و آماده قیام باشد و در جهت ترویج این معارف، ما می‌توانیم معارف مهدویت را در بستر نرم افزارهای ارتباطی و شبکه تلفن همراه توسعه دهیم اما هم اکنون دشمنان ما دارند بیشتر از ما از این موضوع استفاده می‌کنند و آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی در الگوی استفاده کنونی مردم از فرصت‌های آن بیشتر شده است و متاسفانه ارتباطات تلفن‌های همراه و فضای مجازی توانسته‌اند برخی فرزندان را از والدین و برخی از انسان ها را از خدا دور کند.
وی افزود: در توسعه فرهنگ مهدویت باید از ظرفیت رسانه‌های نوین استفاده کنیم و باید از همان ابزارهایی که دشمنان با استفاده از آن‌ها باورهای اسلام ناب محمدی را مورد هجوم قرار دادند، علیه خودشان استفاده کنیم.


آخرین ویرایش
در 1396/5/16 10:56

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
021-86034297
تهران، خیابان طالقانی، میدان فلسطین، پلاک 387 کدپستی: ۱۴۱۶۷۱۳۸۱۱
پیامک
30001366