بازدید مدیرعامل بنیاد از استان خوزستان
با هدف تشویق و تقدیر از تلاشهای همکاران بنیاد استان خوزستان و فعالین مهدوی استان حجتالاسلام والمسلمین دکتر متوسل مدیرعامل محترم بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) طی سفر یک روزه در مورخ چهارم مرداد ماه 1395 به استان خوزستان، نشست مشترکی با حضور حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر حیدری رئیس شورای سیاستگذاری و پشتیبانی استان و امام جمعه موقت محترم استان، آقای مهندس خبیر معاون محترم استاندار، مدیران و همکاران بنیاد استان و شهرستانها برگزار شد.
در این نشست آقای پورفرجی مدیر محترم بنیاد استان با ارائه گزارشی از فعالیتهای مهدوی انجام شده در استان و قدردانی از همکاری مناسب اداره کل آموزش و پرورش استان،کمبود مربی مهدوی را از مشکلات استان برشمرد و گفت:«با وجود 930000 نفر جمعیت دانش آموزی 9000 نفر دانشجو و کارمندان دولت و ...تنها 60 طلبه خواهر و 20 طلبه برادر در استان به عنوان مربی مهدوی فعالیت دارند و علاوه بر آن،36 نفر از فرهنگیان نیز دوره تربیت مربی مهدویت را گذراندهاند». وی از شناسایی 200 نفر از طلاب حوزههای علمیه برای طی این دوره خبر داد. ایشان در بخش دیگری از صحبت خود خواهان کمک مسئولین استان در تأمین اعتبار لازم برای انجام این فعالیتها شد.
در ادامه آقای خبیر معاون محترم استاندار با تأکید بر اهمیت نقش انتظار و مهدویت در سبک زندگی اسلامی، اظهار داشت: «آرزوها دست نیافتنی و آرمانها دست یافتنی است. انسان آرمانگرا فردی هدفمند، دارای برنامه، منظم، توانمند، دارای قدرت درک درست موقعیتهای زمانی و مکانی و توان استفاده صحیح از ابزار و امکانات را دارد. آرمانگرایی دارای خصلت عشق، بالندگی، مسئولیت پذیری، استقامت در راه هدف، سازمان یافتگی، مدیریت و رهبری است». ایشان افزود: «غایت رهبری و امامت، حضرت مهدی(عج) است و منتظران حضرت بایستی به عنوان افراد آرمانگرا آمادگیهای لازم را برای ظهور آن منجی داشته باشند.
سپس آیتالله دکتر حیدری امام جمعه موقت استان طی سخنانی اظهار داشت: «تأسیس بنیاد حضرت مهدی(عج) هم جنبه عقیدتی (شناخت امام زمان(عج) و اینکه معرفت امام زمان(عج) رکن دین و روح دین است) و هم جنبه سیاسی دارد و همگی وظیفه داریم مهدویت ناب را ترویج کنیم و از انحرافات جلوگیری کنیم».
وی در ادامه افزود: «نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه است و همهی ارزش و کیان ولایت فقیه مبتنی بر ولایت امام زمان(عج) است. ایشان بیداری، امید، انقلاب گری، بهم ریخته شدن معادلات سیاسی غرب و شرق، شعار جهانی شدن (که شعار اصلی مهدویت است)را از مصادیق امت مهدوی دانست که متفکرین غربی آنها را مصادره کرده و با اهداف خود در پی آن هستند. چنانچه فوکویاما عقیده دارد برای تأمین امنیت اسرائیل، دشمن آن که انقلاب اسلامی است باید از بین برود و برای این منظور دو بال سرخ(فرهنگ عاشورا) و بال سبز (فرهنگ امید و انتظار) انقلاب بایستی منحرف شود. لذا همه مسئولین و مدیران بایستی بنیاد را کمک کنند چرا که بنیاد بودجه ندارد و مؤسسین با عشق این کار را بنا کردهاند.باید از ظرفیت موجود دستگاههای اجرایی استفاده کرد و محوریت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان حفظ شود».
آیتالله حیدری در ادامه افزود: «صدا و سیما استان حداقل روزی یک ساعت به زبان فارسی و عربی در موضوع مهدویت بایستی وقت بگذارد،علاوه بر آن، اعزام اساتید از قم برای تربیت طلاب به عنوان مربی مباحث مهدوی توسط بنیاد مرکز صورت پذیرد.همچنین در اولین جلسه شورای اداری استان موضوع کمک به پیشبرد اهداف مهدویت در دستور کار مسئولین استان و فرمانداران قرار گیرد».
در ادامه نشست حجتالاسلام والمسلمین دکتر متوسل مدیرعامل بنیاد، با تقدیر و تشکر از فعالیتهای انجام شده اظهار داشت: «براساس بررسی انجام شده خوزستان جزء 5 استان فعال کشور است».
ایشان فلسفه اصلی تشکیل بنیاد را با مؤسسات و مهدیهها و مراکز پژوهش موجود که در جای خود فعالیتهای خوبی دارند، متفاوت دانست و افزود:«نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه و مهدویت است. چنانچه شعار اوایل انقلاب، اطلاق عنوان نائب الامام به امام خمینی (ره) بود». حجتالاسلام متوسل در ادامه افزود: «ولایت فقیه به نیابت از ولایت امام زمان(عج) است و هدف فرقههای انحرافی در موضوع مهدویت کم رنگ کردن و شکستن این خط بوده است.مغفول ماندن مباحث مربوط به انتظار و مهدویت از ضرورتهای تشکیل بنیاد بود که با طرح موضوع توسط حاج آقا قرائتی خدمت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و تأیید ایشان، بنیاد با نیت خالص تعدادی افراد متقی در سال 1379 تأسیس شد؛ لذا حفظ این نیت در کارها خیلی مهم است». ایشان انقلابی بودن را لازمه فعالیت در یک مؤسسه مهدوی ـ معرفتی برشمرد و تأسیس مرکز تخصصی مهدویت در حوزه علمیه قم ، چاپ و انتشار بیش از دویست و پنجاه عنوان کتاب در موضوع مهدویت،ساخت و راهاندازی مجتمع یاوران مهدی در جمکران قم و تأسیس دفاتر در استانها و بعضی شهرستانها را به عنوان عمده فعالیتهای بنیاد برشمرد.
ملاقات با حضرت آیت ا... جزایری نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم استان از دیگر برنامههای این سفر بود که در طی آن پس از گزارش مدیرعامل بنیاد مبنی بر وضعیت خوب استان خوزستان در ارزیابیها و اینکه فعالیت بنیاد استانها بایستی تحت اشراف نماینده ولیفقیه و امام جمعه استان باشد تأکید کردند. سپس حضرت آیت ا... جزایری طی سخنانی اظهار داشت: «براساس تحقیقات انجام شده بحث مهدویت مورد اقبال نوجوانان و جوانان است و این موضوع نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده چرا که جریان استعماری یمانی راه افتاده و یکی از پایگاههای مهم آن خوزستان میباشد».
ایشان در ادامه افزود: «استعمارگران تجارب زیادی مثل بهائیت در این خصوص دارند که پی در پی به صورتهای مختلف بروز و ظهور کردهاند و مرکز آنها (بهائیت) در حیفای اسرائیل است».
ایشان ادامه داد: «با توجه به انحرافهای قبلی و موجود که هنوز هم ادامه دارد، پس از اتمام وظایف نواب خاص، بر اساس حدیث شریف که میفرمایند به راویان احادیث ما مراجعه کنید، ضرورت دارد مهدویت صحیح را تبلیغ و ترویج کنیم. همه ائمه در زمان خودشان قائم بودند و منحرفین در پی آن هستند که مردم را دچار شبهه کنند».
حضرت آیتالله جزایری در پایان سخنان خود اظهار داشت: «از آقای قرائتی به طور ویژه تشکر میکنیم که مقام علمی و عملی برای سربازی امام زمان(عج) دارند».
حضور در جمع مسئولین بنیاد شهرستانهای استان و استماع نظرات، پیشنهادها و فعالیتهای آنان از جمله دیگر برنامههای این سفر بود که تا پایان روز به طول انجامید. در این نشست هریک از مسئولین بنیاد شهرستانها با ارائه چکیده گزارش فعالیتهای خود نسبت به موارد ذیل تأکید و انتظار داشتند:
1. ایجاد انجمن دانش آموختگان مهدوی
2. تشکل دانش آموزان مهدوی.
3. درج تجربیات و ایدههای بنیاد شهرستانها در پورتال مهدویت.
4. برگزاری دورههای تربیت مربی به صورت غیر متمرکز در شهرستانها برای تأمین مربی بومی.
5. همکاری دستگاههای اجرایی با بنیاد شهرستانها و اجرای طرحهای مهدوی در برنامه سالانه آنان.
6. ارزیابی از فعالیتهای بنیاد شهرستانها و تشویق بهترینها.
7. محور بودن برنامههای مهدوی در مناسبتهای مذهبی.